17 Aralık 2014 Çarşamba

Sosyal Medya Eğitimi İle Bilinçlenelim


Bilgi çağının en verimli zamanında yaşıyoruz. Tek bir tuşla dilediğimiz bilgiye ulaşabiliyor, sosyal medya hesaplarımız aracılığı ile de dilediğimizi paylaşma imkanına sahip olabiliyoruz. Bilginin çok kısa bir sürede geniş kitlelere yayılmasını sağlayan sosyal medya araçları, günümüzde insanlar üzerinde çeşitli psikolojik etkilere de sahip olmaktadır. Sosyal medyanın özellikle ergen bireyler üzerinde bilinçsiz kullanımdan kaynaklı olarak birçok psikolojik soruna yol açtığı söylenmektedir.

Sosyal Medyanın Kişi Üzerindeki Olumsuz Etkileri:

Narsistlik, sosyal medyanın birincil olumsuz etkisidir. Çünkü sosyal paylaşım sitelerinde birçok insanın ilgisini çekerek takip edilmek isteyen, sürekli beğenilmek ve ilgi çekmek isteyen kişilerin zamanla egoist bir tavır içerisine girdikleri gözlemlenmektedir. Sürekli olarak beğenilmek ve takdir edilmek dürtüsüne karşı koyamayan bu kişiler, her daim sosyal medya araçlarında paylaşım yaparak sınırlarını zorlamaktadır.

Sosyal medyanın bir diğer olumsuz özelliği ise asosyalliktir... Her ne kadar içerisinde ''sosyal'' kelimesi geçiyor olsa da, gerçek hayatında içe kapanık olan ve kendini ifade edemeyen kimseler için bir kaçış noktası olan bu dijital dünyanın bu kişileri daha da asosyal yaptığı bilinmektedir. Zamanla sosyal ağlara bağımlı bir hayat sürmeye, insanlardan ve hayatın gerçekliğinden giderek uzaklaşan bu kişilerin ciddi bir sorunla baş başa kaldığı söylenebilir. Bu nedenle sosyal medya araçlarının gerçek manada bir sosyalleşme amacı gütmediğinin, hayatın bunlardan ibaret olmadığının farkında olunmalıdır.

Yukarıda sayılan nedenlerden ötürü, sosyal medya uzmanı olmak istemeyen kişilerin dahi bilinçlenmek amacıyla sosyal medya eğitimi alması gerekliliği ortaya çıkmaktadır. Çağımızın en etkili silahlarından biri olan sosyal medya, IBS Türkiye'den alınacak bir sosyal medya eğitimi sayesinde çok daha bilinçli bir şekilde kullanılacak hale gelecektir. Eğer siz de sosyal medya konusunda bilinçlenmek istiyorsanız, mutlaka sosyal medya sertifika programı eğitimlerine katılmalısınız.

Sosyal Medya Eğitimi: http://www.ibsturkiye.com/sertifika-programlari/dijital-sosyal-medya-pazarlama-egitimi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder