11 Aralık 2014 Perşembe

Fenomenlik ve Sosyal Medya Uzmanlığı

Sosyal medyanın bulunuşunu yazının bulunuşu ile eş değer tutuyorum. Çünkü nasıl ki insanlar bir şeyleri anlatma ihtiyacı güttükleri için yazıyı buldular, sosyal medyanın da bir şeyler paylaşmak ve fikrini dile getirmek isteyen kişiler tarafından bulunduğunu düşünüyorum. İşte bu nedenle paylaştıkları özgün içerikler sayesinde insanların dikkatini çekmeyi başaran ve binlerce takipçi sayısına ulaşan birçok fenomen bulunmaktadır. Bir çoğumuzun özenerek baktığı fenomenler aslında sizin ve benim gibi insanlar. Onlar ünlü değiller. Hatta tam tersine son derece sıradan insanlar. Sadece insanların ilgisini çekecek nitelikte içerikler paylaşıyorlar ve paylaşımlarının insanlar tarafından da paylaşılmasını sağlayarak fenomenleşiyorlar.


Sosyal medya fenomeni olarak sosyal medya uzmanlığı yapmaya başlamış birçok kişi bulunmaktadır. Fakat bu noktada sosyal medya uzmanlığı sertifika programı ile sosyal medya uzmanı olmuş kişilere öncelik tanınmasından yanayım. Çünkü sosyal medya fenomeni olmakla sosyal medya uzmanı olmak arasında ciddi farklılıklar vardır. Sonuçta kişiler tarafından hiçbir kurala uymaksızın sırf ''eğlenceli'' diye takip edilmek başka şey, bu işi profesyonelce gerçekleştirmek başka bir şeydir. Bu nedenle birçok markanın düştüğü hataya sizin düşmemenizi öneririm. Yani sosyal medya uzmanlığı sertifika programı ile uzmanlığınızı kazanmadan bu işte profesyonel olamayacağınızı bilmelisiniz. 

Peki ya sosyal medya uzmanlığı sertifikasını nasıl alabilirsiniz? Bunun için ülkemizde çeşitli kurslar vardır, ancak ben IBS Türkiye'yi tercih etmenizden yanayım. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder