15 Ocak 2014 Çarşamba

Geleceğin Yöneticileri

İşletmelerin geleceğini emin ellere bırakmak, profesyonel çalışma anlayışına sahip olan, içinde bulunduğu sektörde hali hazırda mal veya hizmet veren bütün büyük ve büyümekte olan işletmelerin sahip olduğu bir sorundur. Peki bu sorun nasıl çözülür?
Öncelikle her konuda olduğu gibi bu konuda da profesyonel yardım ve metodlar kullanılmalıdır. Hali hazırda yöneticilik eğitimi veren, özel programlar uygulayan firmalara danışmak veya bütçe uygun ise bu alanda hizmet verebilecek profesyonellerden oluşan bir birim oluşturmak en doğru seçim olacaktır.
Orta ve üst düzey yöneticilere, sorumlu bulundukları alanlarda, sahip oldukları becerilerini geliştirmek, liderlik ve insan ilişkileri gibi verimliliğe doğrudan etki eden özelliklerini daha etkin ve faydalı kullanabilmelerini sağlamak amacıyla yöneticilik eğitimi verilmelidir. Daha uzun vadede, işe alınması planlanan veya işe yeni girmiş, potansiyeli bulunan kişilere de yöneticilik eğitimi verilmelidir. Sadece eğitim değil, eğitim verecek ve verilecek kişilerin de doğru seçilmesi önemli bir unsurdur. 


İşletmenin kendi bünyesinde, yöneticilik eğitimi vermesi düşünülen birim, insan kaynakları departmanında oluşturulmalıdır. Başarılı firmaların ortak noktalarından biri de bu departmana büyük önem verilmesidir. Günümüzün karmaşık iş hayatında doğru insan kaynakları politikaları oluşturmak, işletme stratejilerini bu doğrultuda düzenlemek hem bireysel başarıları hem de işletmenin başarısını doğrudan etkilemektedir. Bu departmanda çalışan veya çalışacak kişilere insan kaynaklarıeğitimi verilmesi ile yani insan kaynakları sertifika programına gönderilmesi, işletmelerin ihtiyacı olan nitelikli insanların seçilmesine, eğitilmesine yani işletmelerin işini iyi yapan bir kadroya sahip olmasına ve bu sayede gün geçtikçe artan rekabet koşullarında işletmenin varlığını devam ettirebilmesine, yapılan işlerin geliştirilmesine ve başarısına etki eder. İnsan kaynakları sertifika programı ile bu sağlanabilir. İnsan kaynakları sertifika programı aracılığı ile İnsan kaynakları eğitimi almış olan departman çalışanları, insan kaynaklarının bütün süreçlerine daha fazla hakim olur. Bu da insan kaynakları sertifika programı alacak çalışanların seçimini, eğitimlerin kalitesini ve yöneticilik eğitimlerinin ortaya çıkardığı sonuçların daha verimli olmasını sağlar.
İşletmeler sektör farkı gözetmeksizin liderlere ihtiyaç duyar ve bu liderler ya işletme içinde yetiştirilir ya da büyük bedeller karşılığı işletmeye dahil edilir. İnsan kaynakları eğitimi almış kişilerin verdiği veya yönlendirdiği eğitimler sayesinde kendi çalışanlarınız bu lider yöneticilere dönüşebilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder