4 Kasım 2013 Pazartesi

Başka Sinema Perdelerini Açtı

Bu ay sinema severlere kapılarını açan Başka Sinema, bağımısız sanat filmlerini beyaz perdeyle buluşturan ve uzun zamandır beklenen bir oluşum. Başka Sinema'da festivallerde kaçırdığınız ya da burada vizyona girmeyen filmleri bulabilirsiniz. Özenle seçilen filmler arasında Filmekimi'nde oldukça ilgi gören ve festival salonlarını dolduran Onur Ünlü'nün filmi Sen Aydınlatırsın Geceyi'de bulunmaktadır.



Göğünde iki güneş üç tane dolunay bulunan sıra dışı bir Anadolu kasabasında sıra dışı insanların başından geçen maceraları anlatan Sen Aydınlatırsın Geceyi, kadrosunda pek çok ünlü oyuncuyu barındırıyor. Eflatun filmin yapımcılığını üstlendiği film sinemalarda vizyona girmediği için ancak festivallerde seyirci ile buluşabildi. Başka Sinemada Sen Aydınlatırsın Geceyi ile beraber vizyona giren filmler arasında; Frances HA, The Hunt, Hayat Boyu, Mavi En Sıcak Renktir ve Bir Vampir Hikayesi de bulunuyor.



1 Kasım'da perdelerini seyircisine açan Başka Sinema'nın gösterimleri; Altunizade Capital Spectrum, Kadıköy Rexx, Beyoğlu Sineması ve Ankara Büyülü Fener Kızılay sinemalarında yapılmaktadır. İstanbul'da 3 salon, Ankara da ise 1 salonda gösterimlere başlayan Başka Sinema, diğer sehirlerde de seyircisi ile buluşmak üzere çalışmalar gerçekleştiriyor. Bağımsız film dağıtımcısı M3 Film ve Kariyo & Ababay Vakfı iş birliği ile hayata geçen proje, yıl boyunca kesintisiz olarak bağımsız filmleri sanat severler ile buluşturmayı amaçlıyor. Başka Sinema'nın seanslarına internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından erişebilirsiniz. Herkes iyi seyirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder